Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през октомври и планира посещението

...
Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през октомври и планира посещението
Коментари Харесай

Обявиха кога Путин ще посети Китай

Руският президент Владимир Путин ще посети Китай през октомври и възнамерява визитата му да съвпадне с форума " Един пояс, веднъж ", заяви външнополитическият консултант на Кремъл Юрий Ушаков.

Китай се трансформира в най-значимият съдружник на Русия от началото на предходната година, когато към този момент обтегнатите връзки на Запада с Москва се охладиха още повече, откакто Путин изпрати въоръжените си сили в Украйна.

За финален път Путин посети Пекин точно преди нахлуването в Украйна. При тази аудиенция съветският президент дружно с китайския си сътрудник Си Цзинпин оповестиха партньорство без граници, разпростиращо се в икономическата, комерсиалната, политическата и военната сфера.

Китай отхвърли да осъди Москва поради войната в Украйна и разкритикува западните наказания против Русия.

Пекин се възползва от обезпечаването на отстъпки за нефт и газ, които Русия към този момент не продава на Европа, като в същото време следи по какъв начин Русия от ден на ден употребява китайския юан за аварийна валута спрямо щатския $.

Си Цзинпин на собствен ред пристигна в Москва през март, като подписа тогава поредност от стопански и други съглашения с Путин, който назова тогава " безценен другар ". Китай показа в Москва документ, в който приканва за деескалация и вероятно преустановяване на огъня в Украйна, само че Киев и западните му съдружници отхвърлиха проекта, заявявайки, че той ще замрази териториалните придобивки на Русия в Украйна.

Високопоставеният външнополитически консултант на Кремъл Юрий Ушаков през днешния ден заяви и, че се възнамерява аудиенция на Путин в Турция, само че към момента не е контрактувана съответна дата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР